Strengere controles op ritsen - N-VA vraagt om situatie op Scheldebrug opnieuw te bekijken

Op 15 oktober 2013

Bestuurders kunnen zich maar beter hoffelijk gedragen op de Ooiebrug in Appels, want de politie plant een nieuwe reeks controles op ritsen. Ook op de Scheldebrug tussen Dendermonde en Grembergen slingert de politie overtreders op de bon. "Goed ritsen op de Scheldebrug zou de files op de Mechelsesteenweg in de spits kunnen oplossen", zegt raadslid Stijn Goossens (N-VA).
De Dendermondse politie zag er de voorbije dagen streng op toe dat automobilisten op de Ooie-brug tussen Dendermonde en Appels het principe van ritsen toepasten. Bestuurders die de twee rijvakken inpalmen om zo het ritsen onmogelijk te maken zijn er immers weer schering en inslag. "Ze zouden je liever van de baan rijden dan goed te ritsen", reageerde een boze bestuurder op de Facebookpagina van de lokale politie. "Bestuurders die de twee rijvakken gebruiken, krijgen een proces verbaal", zegt verkeerscommissaris Francis Van Hove, die de situatie op de Ooie-brug nauwlettend in de gaten houdt. "Dat alles leidt tot verkeersagressie. Vaak overschrijden voertuigen ook de volle witte lijn en komen ze zo op het vak van het tegenliggend verkeer uit. Daar gaan we echt wat aan doen", weet Van Hove.

Busstrook

Niet alleen op de Ooiebrug, maar ook op de Scheldebrug tussen Dendermonde en Grembergen lappen automobilisten de regels geregeld aan hun laars. "Er wordt hier duidelijk verkeerd geritst", zegt gemeenteraadslid Stijn Goossens (N-VA). "De politie zou hier vaker moeten controleren en automobilisten duidelijk maken hoe ze goed moeten ritsen. Maar daarnaast moeten ze de mensen ook duidelijk maken hoe ze goed moeten ritsen. Dat zou de files op de Mechelsesteenweg fors doen verminderen", denkt Goossens.

Bovendien is er nog een bijkomend probleem met de busstrook vanaf het Jet-tankstation. "Een aantal buschauffeurs van De Lijn wisten me al te vertellen dat ze de file moeten doorkruisen om op die busstrook te komen. Als ze vanaf de Leopold II-laan de Scheldebrug opkomen, rijden ze meestal op het linkervak. Als ze dan correct willen ritsen en vervolgens op de busstrook komen, moeten ze van links helemaal naar rechts door de file. Ik weet wel dat het om een gewestweg gaat, maar tijdens de volgende verkeerscommissie zal N-VA dit probleem toch eens voorleggen aan het stadsbestuur. Zij kunnen dan bij de bevoegde diensten aandringen om de situatie te herbekijken", besluit Stijn Goossens. Verkeerscommissaris Francis Van Hove liet weten dat hij op de hoogte is van het ritsprobleem op de Scheldebrug. Ook daar zullen agenten controleren en overtreders op de bon slingeren. De verkeerscommissaris was niet op de hoogte van het probleem met de busstrook, maar zal het van naderbij bekijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is