Parkeren in Dendermonde: een verhaal zonder einde

Op 30 maart 2018, over deze onderwerpen: Verkeer & Mobiliteit

Precies een jaar geleden kondigde de meerderheid aan dat ze de parkeerproblematiek in het centrum van Dendermonde zou oplossen door de bouw van een parkeertoren op het terrein achter de brandweerkazerne. Nu komt er de aankondiging dat dit project toch niet doorgaat.

”Dit is puur paniekvoetbal, er is duidelijk geen duurzame visie op het parkeerbeleid. De meerderheid heeft lange tijd de parkeerproblematiek in Dendermonde genegeerd. In het begin van 2017 is die meerderheid uit zijn winterslaap ontwaakt. Toen moest plots alles snel gaan om toch nog iets gerealiseerd te hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Men wou het even snel regelen via een “werkenwedstrijd”, die ervoor zou moeten zorgen dat men reeds in de loop van 2018 zou kunnen bouwen. Van bij het begin had de N-VA grote twijfels over dit project en spijtig genoeg hebben we gelijk gekregen", aldus gemeenteraadslid Bart Nobels. 

"De meerderheid had ons voorgehouden dat er 100 tot 150 extra plaatsen zouden komen door het bouwen van een parkeertoren. Volgens de N-VA waren dat nog te weinig plaatsen om het zoekverkeer aan te pakken en om ruimte te creëren voor de fietsers.

Door de aankoop van 90 plaatsen wordt de parkeercapaciteit eigenlijk niet verhoogd: men biedt plaatsen aan die anders toch door een privé-investeerder zouden worden aangeboden. Waar die wagens dan terecht kunnen is nog maar de vraag. Over de modaliteiten van aankoop kunnen we jammer genoeg niets zeggen, want CD&V en sp.a hebben hierover opnieuw geen overleg willen plegen met andere partijen”, zegt Bart Nobels. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is