Opluchting over dorpsplein Oudegem, maar veel tijd en geld verspild

Op 4 december 2015, over deze onderwerpen: Oudegem

Het schepencollege van Dendermonde kondigt aan dat ze haar plannen voor het dorpsplein van Oudegem schrapt. N-VA Dendermonde is opgelucht dat het plein niet volgebouwd wordt, zoals in Schoonaarde gebeurde. “Had men van in het begin naar de bevolking geluisterd, dan was er al lang een mooi nieuw plein geweest, zonder bebouwing” zegt gemeenteraadslid Tomas Roggeman.

“Wij zijn opgelucht dat het ergste scenario vermeden wordt, namelijk het volbouwen van het plein” zegt Roggeman. “Oudegem blijft gelukkig bespaard van een situatie zoals in Schoonaarde, waar het plein moest plaatsmaken voor appartementsblokken’.

Tegelijk blijft het schepencollege haar voeten vegen aan de wens van de bevolking van Oudegem. Die is nochtans duidelijk: niét volbouwen met een betonnen building, wél het plein heraanleggen. Dat bleek duidelijk uit de massale reacties die vorig jaar ingezonden werden door bewoners en door verenigingen. Gemeenteraadslid Walter Deygers “Dat is ook wat wij bij N-VA al jaren zeggen. Waarom houdt het schepencollege een bewonersvergadering en een bevraging onder de bevolking, als ze de conclusies daarna toch in de vuilbak gooit?”

Roggeman: “In plaats van de bevolking te volgen, geeft het schepencollege nu meer dan 200.000 euro schadevergoeding aan Volkswelzijn, waar nota bene een SP.A-schepen directeur is. Daar is dan blijkbaar wel geld  voor”

Er is veel tijd en geld verspild. Had het college van in het begin naar de bevolking geluisterd, zaten we hier niet mee. Wat N-VA al jaren zegt, zeggen we nu opnieuw: graag een mooi, nieuw dorpsplein zonder bebouwing en met een ruim draagvlak onder de Oudegemnaars.

 

Meer info:
- Tomas Roggeman, gemeenteraadslid N-VA, tomas.roggeman [at] n-va.be, 0472 89 03 96
- Walter Deygers, fractieleider N-VA, walter.deygers [at] n-va.be, 0479 82 96 40

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is