Onduidelijkheid huisvesting Carnaval- en Corsogroepen blijft

Op 25 januari 2015

Voor veel Baasroodse en Dendermondse carnavalgroepen en corsogroepen  uit Sint-Gillis is het elk jaar een zoektocht naar een geschikte locatie om hun wagens te bouwen.   Al jaren zegt het stadsbestuur dat het deze problematiek gaat oplossen door het ter beschikking stellen van de gebouwen in de Moerstraat.  Gemeenteraadslid Bart Nobels (N-VA)  vroeg naar de stand van zaken tijdens de gemeenteraad, maar is ontgoocheld dat er niet meer duidelijkheid is gekomen. 

Een deel van de technische dienst is verhuisd van de Kerselarenbrugwegel (Moerstraat) naar het Hoogveld.  De meerderheid belooft al jaren dat, na de nodige herstelwerken, de carnavalverenigingen en corsogroepen zouden kunnen gebruik maken van de vrijgekomen ruimte.

N-VA had gehoopt dat tegen carnaval 2016 de groepen niet meer in dergelijke erbarmelijke omstandigheden zouden moeten werken.  Helaas kon de schepen niet garanderen dat dit het geval zal zijn. 

Er heerst binnen de verenigingen ook enige ongerustheid of de vrijgekomen ruimte wel groot genoeg is om aan de noden te voldoen.   Ook deze vraag bleef onbeantwoord aangezien de schepen niet wist wat de noden waren van de Baasroodse carnavalverenigingen en de corsogroepen.

Het schepencollege heeft nu de opdracht gegeven aan een architectenbureau om te onderzoeken hoe deze twee loodsen, waarvan een in zeer slechte staat, kunnen aangepast worden aan de huidige technische vereisten.  Hiervoor is echter maar een beperkt budget ter beschikking.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is