N-VA vreest voor kwaliteit subsidieaanvraag

Op 9 september 2013

Op de gemeenteraad van mei trok N-VA aan de alarmbel met cijfers over de evolutie van de aantrekkingskracht van Dendermonde als winkelstad.  Het bleek immers dat de Ros Beiaardstad, met een daling van 25%,  de slechtst evoluerende stad van heel Oost-Vlaanderen is.

Reeds in juli 2012 had Vlaanderen een mooie leidraad opgesteld met de mogelijke maatregelen die een stad kan nemen om het winkelen te stimuleren.  Net zoals in het partijprogramma van N-VA Dendermonde stond, wordt onder andere gepleit voor het aanstellen van een centrummanagement.

Als gevolg van de confrontatie met de verontrustende cijfers nam het stadsbestuur een studiebureau onder de arm; dit bureau heeft onder andere als opdracht om tegen 15 september een subsidieaanvraag in te dienen bij de Vlaamse regering.

“Dat er al tegen deze datum een volledig dossier wordt ingediend, heeft niets te maken met daadkracht, maar eerder met een gebrek eraan”, stelt gemeenteraadslid Bart Nobels (N-VA), ”dit is immers de limietdatum voor het indienen van de meeste projecten.   Nochtans had minister Muyters (N-VA)  reeds in december 2012 de nodige budgetten vrijgemaakt om de detailhandel  stimuleren.  Op de informatievergaderingen die in het voorjaar werden georganiseerd  door het  Vlaams agentschap ondernemen was er bovendien geen afvaardiging van de stad aanwezig.  Ook is er onvoldoende overleg geweest met de handelaarsverenigingen van de verschillende deelgemeenten en met andere politieke partijen”

N-VA vreest dat dit ten koste zal gaan van de kwaliteit van dit dossier.  Dit had nochtans vermeden kunnen worden als de CD&V/Sp.a-coalitie onmiddellijk gebruik had gemaakt van deze opportuniteit en niet had gewacht tot N-VA met deze verontrustende cijfers voor de dag kwam.  

N-VA blijft zijn hand uitsteken om over de politieke grenzen heen te zoeken naar oplossingen.  Dendermonde heeft immers een groot winkelpotentiëel. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is