N-VA vraagt extra investeringen voor kinderopvang

Op 20 oktober 2017, over deze onderwerpen: Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang (IBO)

Voor de Dendermondse CD&V/sp.a-meerderheid is kinderopvang geen prioriteit meer. En de gezinnen hebben het geweten.

 

Extra investeringen nodig in Sint-Gillis en Baasrode

Voor vele ouders is het constant puzzelen om opvang te vinden. Maar volgens de huidige meerderheid zijn er voldoende plaatsen en zijn eventuele problemen de schuld van de ouders zelf omdat ze op het laatste moment annuleren.  

Gemeenteraadslid Bart Nobels (N-VA) heeft de cijfers ook opgevraagd en komt tot een totaal andere conclusie. In Sint-Gillis en Baasrode waren de meeste plaatsen in mei al volledig volzet. Ook in Grembergen en Oudegem waren er dagen dat er (nauwelijks) plaatsen vrij waren tijdens de grote vakantie.

Bart Nobels: “In plaats van de wachtlijsten weg te werken is de meerderheid gewoon gestopt met het bijhouden ervan. Het is bijgevolg onmogelijk geworden om in te schatten hoe groot het probleem exact is. Echt de kop in het zand dus! Als gezinspartij willen wij blijven investeren in voldoende plaatsen voor de kinderopvang in elke deelgemeente, want voor ons is dit wél een absolute prioriteit.“

Computerproblemen blijven aanslepen

Vorige zomer is de stad overgeschakeld naar een nieuw computer-programma. Dit  programma heeft sindsdien voor heel wat problemen gezorgd. Volgens N-VA Dendermonde is het onvoldoende getest. Met de inschrijvingen voor de herfstvakantie waren er ook weer problemen. Daarbij komt nog dat vele ouders niet wisten dat het mogelijk was om in te schrijven. 

De stadsambtenaren proberen op een professionele manier de problemen op te lossen en hebben al heel wat extra uren aan deze problematiek moeten besteden. Maar als de politieke wil ontbreekt, kan zelfs de beste ambtenaar geen wonderen doen. Voor de N-VA is de maat vol. Wij vragen om zo snel mogelijk over te stappen naar een nieuw systeem dat voldoende is uitgetest, dat wél werkt en waarbij de wachtlijsten opnieuw worden bijgehouden.   

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is