N-VA informeerde de stad over integratiesubsidie, Dendermonde krijgt nu het geld

Op 18 december 2015, over deze onderwerpen: Inburgeringsbeleid, Inburgering, Integratie

Subsidie van de Vlaamse overheid

N-VA Dendermonde is tevreden met de € 140.960 subsidies van de Vlaamse overheid die het voeren van een gecoördineerd integratiebeleid mogelijk maken.  Via een intergemeentelijke samenwerking zullen Dendermonde, Buggenhout en Lebbeke hierop een beroep kunnen doen.  N-VA hoopt dat er nu eindelijk werk wordt gemaakt van een gecoördineerd integratiebeleid in Dendermonde.

Dendermonde nog altijd geen integratiebeleid

Uit de laatste lokale inburgerings- en integratiemonitor blijkt dat een kleine 10% van de inwoners van Dendermonde van vreemde afkomst zijn.   Hoewel dit minder is dan een aantal andere steden en gemeenten, zijn 4.262 personen een niet te verwaarlozen aantal.  In tegenstelling tot andere gelijkaardige steden heeft Dendermonde echter geen schepen van integratie of een gecoördineerd integratiebeleid om dit in goede banen te leiden.  Op de laatste gemeenteraad werd dit door Schepen Patrick Meulebroek toegegeven.

Bart Nobels (N-VA):  “Het werd tijd dat er in Dendermonde een gecoördineerd integratie beleid wordt gevoerd.  Daarom heb ik dit regelmatig op de agenda gezet van commissies en gemeenteraden. Om de nodige financiële middelen te zoeken voor de uitwerking van een integratiebeleid is er op een constructieve manier samengewerkt met de meerderheid.  En met resultaat: Dendermonde krijgt samen met twee buurgemeenten voldoende financiële middelen om een integratieambtenaar aan te stellen en eindelijk een beleid uit te werken. N-VA Dendermonde vraagt om bij het opstellen van dit beleid vooral het accent te leggen op de kennis van het Nederlands. "

 

 

Meer info:
Bart Nobels, gemeenteraadslid N-VA, bart.nobels [at] n-va.be, 0498 63 93 71                            

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is