N-VA ijvert voor kermis voor kinderen met een beperking

Op 25 oktober 2016, over deze onderwerpen: gehandicaptenbeleid, Feestelijkheden

Kermis is een feestelijk gebeuren voor iedereen of zou het toch moeten zijn. De realiteit is echter vaak anders. Heel dikwijls kunnen kinderen met een beperking niet optimaal genieten van een kermis omdat ze worden bekeken of omdat attracties niet zijn afgesteld op hun mogelijkheden.

Daarom roept N-VA Dendermonde op voor een “kermis op maat”.

Gemeenteraadslid Hilde Raman verwoordt het zo : “Door samenwerking tussen de stad en de foorkramers kunnen attracties een tweetal uren vóór de opening van de kermis gratis ter beschikking worden gesteld van kinderen met een beperking. Voor mechanische attracties kunnen snelheid en duur worden aangepast aan de mogelijkheden van de kinderen. Ook andere attracties zoals het viskraam, het schietkraam, … kunnen meewerken in het project.”

 

Na twee uren kermisplezier zou de stad een locatie kunnen voorzien, waar elk kind een drankje en een paar oliebollen krijgt en waar ze als afsluiter hun “prijs” uit de doos mogen nemen.

 “Om een zicht te hebben op het aantal deelnemers, vragen we om vooraf in te schrijven. Dit kan dan via instellingen en scholen voor bijzonder onderwijs of door de ouders zelf voor de kinderen die niet in een instelling verblijven”, vervolgt Hilde Raman.

N-VA stelde het plan voor tijdens de laatste gemeenteraad en de bevoegde schepen verklaarde zich akkoord om zo’n initiatief op te nemen in het kermisgebeuren en kinderen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen.

 

Hilde Raman                                                              

Gemeenteraadslid N-VA                                           

hilde.raman [at] n-va.be                                                            

0497/16.23.69

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is