Locatie KLJ Schoonaarde: N-VA roept stad op om wil en initiatief te tonen

Op 19 juni 2014

Onder impuls van de vorige schepen van Jeugd Marius Meremans werd     2 jaar geleden in Schoonaarde een KLJ-afdeling uit de grond gestampt. Terwijl men zoekt naar een definitieve locatie, doet de gemeenteschool dienst als voorlopige locatie. Maar door het succes van de jeugdbeweging blijkt het gebruik van de school voor steeds meer ongemakken te zorgen.

De N-VA kaartte het locatieprobleem al enkele keren aan bij de schepen van Jeugd. Een afdoend antwoord kwam er echter niet. De KLJ zamelde noodgedwongen handtekeningen in om een verzoekschrift in te dienen bij de gemeenteraad om enige beweging in het dossier te krijgen.

“Eigenlijk is dit een blamage voor het huidig jeugdbeleid. Met dit verzoekschrift geeft KLJ Schoonaarde te kennen dat ze eigenlijk zeer weinig of geen gehoor vinden bij het stadsbestuur. Dat betreuren we ten zeerste,” zegt Marius Meremans, N-VA-gemeenteraadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger

Initiatief gevraagd

Het verzoekschrift en de eigen voorstellen van de KLJ werden besproken op de laatste raadscommissie. De stad adviseerde negatief, wat we zeer jammer vinden. N-VA wil echter niet geloven dat alle mogelijkheden uitgeput zijn. Net daar knelt het schoentje.

We roepen de schepen en het stadsbestuur op om het dossier ernstig te nemen en initiatief te tonen naar de jeugdbeweging toe. Speel actief in op toekomstige opportuniteiten, ga samen actief op zoek naar mogelijke oplossingen. Er zullen meer inspanningen nodig zijn om de zoektocht tot een goed einde te brengen,” meent gemeenteraadslid Klaartje Van Havermaet.

Het zou zonde zijn dat jongerenengagement hierdoor verloren gaat. N-VA laat dit dossier alvast niet los en zal het stadsbestuur blijven wijzen op haar taken,” besluit Marius Meremans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is