Jongeren kunnen meerwaarde zijn

Op 3 oktober 2012

Een echt politiek beest was Tine Michem tot nu toe niet. Maar N-VA-lijsttrekker Marius Meremans is een goede vriend van vader Michem. "Samen hebben ze nog rugby gespeeld en toen ze het voor de zomer over verkiezingen hadden, rees ineens het idee om mij te vragen om mee op de lijst te staan", vertelt Tine. "Ik zat toen midden in mijn examens en reageerde wat terughoudend. Maar wat later begreep ik maar al te goed dat dit een uitgelezen kans is. En na een beetje bedenktijd heb ik, aangemoedigd door mijn ouders, enthousiast toegehapt." Tine beschrijft zichzelf als jong en ambitieus. "Ik vind het fijn dat N-VA jonge mensen een kans geeft en dat we ook effectief de kans krijgen om frisse en nieuwe ideeën aan te brengen. Voor oudere politici is het niet altijd evident om ook even aan de echt jonge mensen te denken. Wij kunnen daar het verschil in maken, door vanuit onze eigen ervaring te spreken. Dat is ook de reden waarom ik echt de stap naar de politiek gezet heb."

Tine had nooit voor een andere partij gekozen. "Familiaal gezien lag N-VA voor de hand", zegt ze. "Mijn grootvader was indertijd actief bij de toenmalige Volksunie en ook langs moeders kant krijgt N-VA de voorkeur. Ik sluit mij daarbij aan." Of Tine meteen verkozen zal worden, blijft natuurlijk afwachten. "Ik ben realistisch genoeg om de verwachtingen niet té hoog in te stellen", zegt de jongedame. "En ook voor de toekomst, wil ik eerst de resultaten van 14 oktober afwachten. Vallen die mee, dan zie ik het wel zitten om verder aan politiek te doen. Voorlopig maak ik van betere fietspaden een strijdpunt, omdat ikzelf dagelijks ondervind dat op dit vlak nog veel werk aan de winkel is. En de ambitie is ook om jongere kinderen meer aan het sporten te zetten."

Tine is zelf vrij sportief. Ze speelt bij de Gazellen van de Dendermondse Rugbyclub en sleepte met dat vrouwenteam al veel overwinningen in de wacht. "Ik hoop dat dit met de verkiezingen ook zal zijn, maar we wachten af", zegt ze. "Voorlopig voelt het allemaal nog een beetje onwennig. Ik vond het aanvankelijk wat moeilijk om me te profileren. Maar stilaan word ik steeds meer aangesproken over mijn politieke ambities. Dat het zo begint los te lopen, vind ik zeker fijn. Ik ga er het beste van maken."

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is