Jaagpaden liggen er verwaarloosd bij

Op 5 september 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer, Pesticidenvrij beheer

Dendermonde is een fiets- en wandelparadijs langs de groene boorden van Dender en Schelde. Het traject langsheen de Sint-Onolfsdijk van Dendermonde richting Gent is bijzonder populair bij wielertoeristen. Het is eveneens een route die erg gesmaakt wordt door buitenlandse toeristen die hier bijna wekelijks in groep voorbij rijden.

Verwaarlozing

N-VA Dendermonde stelt echter vast dat de jaagpaden langsheen de Schelde er verwaarloosd bij liggen. “Normaal is het jaagpad ongeveer 3 meter breed maar door woekering van onkruid, gras en jonge scheuten van bomen verliezen we nu zeker 1 meter. Wanneer nu wandelaars of fietsers elkaar moeten kruisen is dit niet evident”, zegt Paul Van Marcke.

“Sinds de invoering van het verbod op onkruidverdelgende producten op openbaar terrein vergt het bestrijden van onkruid meer inspanningen van overheden. Er zijn echter voldoende alternatieven om de jaagpaden onkruidvrij en goed toegankelijk te houden”, zegt Klaartje Van Havermaet.

Klaartje Van Havermaet en Paul Van Marcke, beiden N-VA-raadsleden, hebben hun bezorgdheid over de situatie geuit via het kabinet van de bevoegde minister, Ben Weyts (N-VA). Ze vroegen het nodige te doen opdat onze fietsroutes er aantrekkelijk en goed zouden bij liggen. “We hopen dat snel de opdracht wordt gegeven om de nodige werken uit te voeren,” aldus beide N-VA-mandatarissen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is