Half miljoen euro voor renovatie basisschool De Schakel

Op 20 november 2019, over deze onderwerpen: Baasrode
Basisschool De Schakel

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts maakte bekend dat hij een subsidie toekent aan 24 Oost-Vlaamse scholen voor werken. In totaal goed voor 9,5 miljoen euro. Bijna 500.000 euro daarvan gaat naar basisschool De Schakel in Baasrode.

Het geld zal gebruikt worden om de gevels van de school aan de Molenberg te renoveren. De stad Dendermonde wil het gebouw dat in de jaren zeventig werd opgetrokken, al enkele jaren een spsmukbeurt geven. Nu de Vlaamse overheid met geld over brug komt, kan er naar een aannemer gezocht worden. De gevels hebben last van betonrot en moeten dringend worden aangepakt. Het is de bedoeling dat ze ook extra worden geïsoleerd en daarna opnieuw bepleisterd. Dat allemaal met de bedoeling om de energiekosten in de toekomst te drukken en het gebouw wat zuiniger te maken op dat vlak.

De werken zijn geraamd op 800.000 euro en daarin zit ook de vervanging van alle ramen inbegrepen. De stad zal dus iets minder dan de helft van het bedrag zelf voor hun rekening moeten nemen.

Onze Baasroodse gemeenteraadsleden Stijn Goossens, Bart Nobels en Bart Claes zijn zeer verheugd met dit positieve nieuws.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is