Een park voor Oudegem!

Op 21 maart 2014

Dendermonde - Tomas Roggeman (N-VA) stelde op de gemeenteraad voor om in Oudegem een parkgebied in te richten. Het schepencollege ontving het idee positief.

Volgens een studie die de stad in 2009 liet maken, hebben Oudegem en Schoonaarde het minste groen van alle Dendermondse deelgemeenten. Vanuit de gemeenteraad wil N-VA daar iets aan doen. Voor Oudegem is een nieuw park de beste optie. Het aangewezen terrein omvat 5,6 hectare en ligt tussen de Oudegemse Baan, Hof Ten Bos en de Zijpestraat.

"De locatie van het terrein is subliem" zegt Roggeman. "In vogelvlucht ligt het op amper 60 meter van het dorpsplein. Langs de Zijpestraat sluit het aan bij het sportterrein. Dit past volledig binnen de ruimtelijke planning van de stad. Een parkgebied is een goede investering: het trekt jonge gezinnen aan en verhoogt de levenskwaliteit".

Al in de jaren '60 voorzag het toenmalige Oudegemse schepencollege om een dorpspark in te richten. Maar bij de fusie werd dat plan opgeborgen en nooit meer opgerakeld - tot nu.

Schepen van leefmilieu François De Bleser reageert positief. "Dit sluit inderdaad aan bij het ruimtelijk structuurplan. We maken hier in de komende jaren werk van."

Schoonaarde

In Schoonaarde zijn er minder mogelijkheden voor groene zones. Roggeman: "voor openbaar groen in de dorpskom is er maar 1 optie: de pastorietuin openstellen voor het publiek."

Dat voorstel viel in minder goede aarde. Schepen De Bleser: "de pastorietuin behoort tot de eigendommen die de stad wil verkopen. Het behoud van groen is daar een aandachtspunt".

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is