Bouw nieuw woonzorgcentrum in Baasrode

Op 16 maart 2021, over deze onderwerpen: #project9200
Rusthuis Baasrode

Op de site van wzc Sint-Vincentius in de Rosstraat in Baasrode komt een nieuw woonzorgcentrum. Het wordt een vervangingsnieuwbouw waarin woonzorgcentra Hof ter Boonwijk in Sint-Gillis en Sint-Vincentius in Baasrode worden gefusioneerd. 

De bestaande gebouwen van deze woonzorgcentra zijn sterk verouderd en beantwoorden niet meer aan de steeds strenger wordende erkenningsvereisten. Om de erkenningen niet te verliezen was een grondige aanpak van beide woonzorgcentra noodzakelijk. Er wordt expliciet gekozen voor de principes van duurzaam bouwen.

De bouwopdracht bestaat uit drie percelen. Perceel 1 betreft de sloop, ruwbouw, afwerking, technieken en de omgevingsaanleg. Perceel 2 betreft de keukeninrichting van de grootkeuken. Perceel 3 betreft de tilliften. De percelen worden apart gegund. De aannemer voor perceel 1 is MBG nv uit Antwerpen. De aanstelling van de aannemers voor de twee andere percelen zijn nog lopende.

De start van de werken van perceel 1 is voorzien in april 2021. De uitvoering is opgesplitst in twee fases. Tijdens de eerste fase worden er twee cocons gebouwd zodat de bewoners van Sint-Vincentius kunnen verhuizen. Daarna kunnen de sloopwerken aanvatten en kunnen de overige cocons gebouwd worden. In het voorjaar van 2023 zou de laatste fase normaal gezien in gebruik genomen kunnen worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is