'Atletiekpiste' wordt eindelijk heraangelegd

Op 21 februari 2016, over deze onderwerpen: Sport

De atletiekpiste in Baasrode ligt er al meer dan twee jaar erbarmelijk bij. De loopbaan is omgevormd tot een modderpoel met putten en onkruid. "Het is de naam atletiekpiste niet meer waard", zeggen de sporters. Zij vragen om de looppiste opnieuw aan te leggen. Schepen Carine Verhelst belooft dat de heraanleg er nog voor de zomer komt.

"De interesse om de atletiekpiste in Baasrode te gebruiken is groot, maar door de slechte staat haken veel sporters af", zegt François Vermorgen. "De looppiste ligt er werkelijk erbarmelijk bij. Het traject ligt bezaaid met putten. Hier en daar zijn er zelfs bandensporen van wagens di erover hebben gereden. Het onkruid tiert er welig. Om nog maar te zwijgen van de modder en het slijk. Wie hier wil lopen of joggen, moet over een extra portie moed beschikken."

De atletiekpiste ligt er zo al meer dan twee jaar bij. Al in december 2013 kaartte gemeenteraadslid Bart Claes (N-VA) de slechte toestand ervan aan. "Toen al was de ondergrond zo slecht dat het onmogelijk is om eraan atletiek te doen", zegt hij. "Het schepencollege van Dendermonde gaat er prat op dat de stad oog heeft voor de belangen van zijn inwoners en in het bijzonder de sportbeoefenaars. Maar als je de atletiekpiste ziet, zou je er eraan twijfelen. Hier blijft de sportbeoefenaar in de kou staan. De voorbije jaren is er niets gebeurd op het vlak van onderhoud. Bijgevolg ligt de piste er alsmaar slechter en slechter bij. Er komt maar geen oplossing. Nochtans is de interesse groot om hier te komen sporten."

Een mening die sporters Nik, Ease en Ninjo delen. "Het is niet leuk om hierop te lopen", zeggen ze. "Bij regenweer staat de boel zelfs vaak helemaal onder. De lente komt ondertussen stilaan in zicht en dan zal het onkruid nog meer beginnen groeien. Bovendien kan niet alleen de piste zelf, maar ook de hele site een onderhoudsbeurt gebruiken."

Volgens Claes is er veel interesse als de atletiekpiste er beter zou bijliggen. "Dikwijls starten groepen met Start2Run maar na een tweetal trainingen veranderen de initiatiefnemers van locatie, want op deze piste is de kans op een blessure vele malen groter dan de kans op een betere conditie", zegt hij. "Een atletiektrainer uit Baasrode speelt dan weer al een tijdje met het idee om ook in Baasrode de joggers weer intenser aan het sporten te krijgen en er zou zelfs interesse zijn voor een jaarlijkse scholencross. Alleen houdt de ongelooflijk slechte staat van de piste dat allemaal tegen. Nochtans zijn wij ervan overtuigd dat dit mits wat goede wil snel opgelost kan worden."

Schepen van sport Carine Verhelst (SP.A) begrijpt de bezorgdheid over de atletiekpiste. "Een onderhoud staat dit jaar op het budget van de stad. Er is 3.000 euro voorzien", zegt ze. "Bedoeling is dat de putten in de onderlaag gevuld worden en alles weer gelijk gelegd worden. Daarna komt er een nieuwe toplaag in gravel op. Vermoedelijk zal dit na het pinksterweekend gebeuren, als ook de looppiste in Sint-Gillis een onderhoud krijgt."

 

Bron:
Nele Dooms, Het Laatste Nieuws

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is