Naar een beter parkeerbeleid

Op 16 juni 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeer en mobiliteit

Het parkeerbeleid in Dendermonde is zeer vaak een bron van ergernis voor bewoners en bezoekers. De samenwerking met het huidige parkeerbedrijf loopt ten einde. N-VA vraagt inspraak voor bewoners en handelaars in de organisatie van het parkeerbeheer.

De samenwerking met het parkeerbedrijf loopt voor vijf jaar. Binnenkort moet het
stadsbestuur dus starten met de opmaak van een bestek, dat als basis dient voor
de onderhandelingen met verschillende parkeerfirma’s.

“Het betalend parkeren is al lang een hot item in Dendermonde. Voor zo’n gevoelig thema als het parkeerbeleid vraagt N-VA Dendermonde dat het schepencollege inwoners én handelaars consulteert alvorens zij het bestek opmaakt,” zegt Bart Nobels, N-VA-gemeenteraadslid.

De weg naar een beter parkeerbeleid

Samen met collega’s Stijn Goossens en Klaartje Van Havermaet geeft hij de voorzet en schuift hij enkele punten naar voor die de weg wijzen naar een beter parkeerbeleid. “Niemand kan ontkennen dat onze stad op parkeergebied  serieuze knelpunten vertoont. Met een oplijsting van enkele punten geven wij aan welke zaken het toekomstig beleid absoluut moet bevatten. Voor N-VA Dendermonde moet de CD&V/sp.a-meerderheid minstens deze punten als voorwaarden inschrijven in het bestek” meent Stijn Goossens.

N-VA Dendermonde vraagt onder meer aandacht voor:

1)   het verlengen van het gratis kwartier naar een half uur en het combineren
van het gratis half uur met een effectief betaald ticket;

2)   het mogelijk maken om met een bankkaart (Bancontact, Visa,
MasterCard) te betalen en het drastisch vereenvoudigen van het sms-parkeren zodat het zonder extra kosten toegankelijker wordt;

3)   een betere controle op de klachtenprocedure;

4)   het samenwerken met handelaars en buurtbewoners om een klantvriendelijk
parkeerbeleid
uit te werken;

5)   het grondig herbekijken van het gebruik van de bibliotheekparking.

Voor centrumbewoner Klaartje Van Havermaet moet Dendermonde nu eindelijk komaf maken met haar imago van parkeeronvriendelijke stad: “Wie aanwezig was op de het Scala-concert, afgelopen najaar naar aanleiding van de herdenking van WO I, herinnert zich alvast de uitspraak van een van de artiesten dat zij een typisch Dendermonds product hadden mogen ontvangen: een parkeerboete. N-VA vraagt dat het parkeerbeleid grondig wordt herbekeken zodat een parkeerboete niet langer het souvenir of de herinnering is dat bezoekers meenemen uit Dendermonde,” besluit Van Havermaet.

 

Meer info:

Bart Nobels, gemeenteraadslid, bart.nobels [at] n-va.be, 0498 63 93 71

Stijn Goossens, gemeenteraadslid, stijn.goossens [at] n-va.be, 0477 44 76 02

Klaartje Van Havermaet, gemeenteraadslid, klaartje.vanhavermaet [at] n-va.be (klaartje.vanhavermaet@n-va.be), 0486 20 64 11

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is